Neked is szükséged lehet rá

Az ember mindig kicsiben kezdi a családi vállalkozások kialakítását, és ez teljesen rendjén is van így, azonban hirtelen azzal találhatja szembe magát egy pár év múlva, hogy az a kicsi családi gazdaság már egy egészen nagy és komoly cégnek tűnik, és nem hogy nem áll ezzel messze az igazságtól, hanem pontosan bele trafál a dolgok közepébe. Persze ez jó dolog, gondolhatják sokan, hiszen a cég ez esetben fejlődött és jövedelmező, tartalékokkal rendelkezik, sok embernek ad munkát és még több embert tud kiszolgálni tökéletes minőségű mezőgazdasági termékekkel. Ez így is van, azonban teljesen más vezetést, gondolkodást igényel egy ilyen nagy cég, más feladatok és problémák tarkítják az útját, és hihetetlen mértékben megnő az ember felelősségtudata, hiszen már nem a családi boldogulás a tét, hanem több tíz munkavállaló anyagi biztonsága és karrier lehetősége is egyben.

Amikor mi azzal szembesültünk tavaly, hogy előállt az a helyzet, hogy már annyi a fogyasztói igény, hogy olyan sok terület megművelését kellene bevonni, ami kézi erővel szinte lehetetlen és géppark állományt kell kialakítani, akkor jöttem rá, hogy valójában mi már nem egy kis családi gazdálkodást vezetünk, hanem egy közepesnek mondható mezőgazdasági céget. Ekkor pedig felkerestem egy tanácsadó vállalkozást, hogy segítsen a jövő stratégiai és gazdasági tervét kialakítani, és azokhoz megfelelő lépéseket megtervezni. Egyetlen egy dolgot javasolt a tanácsadó, de azzal azt gondolom meg is mentette a vállalkozásunkat a hanyatlástól, hogy vonjunk be külső szakértő vállalkozásokat és kérjünk szakmai segítséget.

Első körben mindenképpen beszerző partnert kerestünk, és rá is találtunk az Umwelt csapatára, akik nem csak a traktor és az altalajlazító kapcsán nyújtottak kiemelkedő segítséget, hanem már gréder terén is, hiszen akkora területeket művelünk, ahová elkélt egy kis segítség ilyen téren is. Mivel bérelni és bérmunkában működtetni ezt a feladatot nem tudtuk, így beszereztünk egyet, és nem is bántuk meg, hiszen az umwelt csapatának segítségével ezer és egy feladatra tudjuk használni, mert gondos tanácsokkal és ötletekkel láttak el bennünket, amiért ez úton is hálásak vagyunk. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha mezőgazdasági gép beszerzés terén van szüksége segítségre, mindenképp keressék fel ezt a csapatot, mert tökéletesen elégedettek lesznek a közös munkával és annak eredményével is, ebben biztos vagyok.