Egy kertes ház kötelező segítőtársa

Tisztán emlékszem, hogy mennyire nehéz volt nekünk is a döntés a férjemmel, hogy kertes házat, vagy egy kisebb, aranyosabb társas házat válasszunk otthonunk színteréül. Persze mint mindig, itt is fel lehet mindkét verzió mellett sorakoztatni előnyöket és hátrányokat, de ami a legfontosabb ilyen esetekben, és mi is ennek mentén indultunk el és hoztuk meg a döntésünket, hogy maga az ember milyen beállítottságú, mennyire van igénye a zöld felület és a kert által biztosított nyugalom és feltöltődés érzésére, és persze hogy mit szeretne nyújtani a gyerekeinek a jövőben.

Mi végül arra a döntésre jutottunk, hogy bár nekünk bizonyára sokkal több munka és erőfeszítés megoldani és rendben tartani a kertes ház minden dolgát, de a gyerekek számára nélkülözhetetlen a kert és annak minden előnye, így kertes ház mellett tettük le a voksunkat. Persze felújítandó házat néztünk, és annak idején, nyolc éve fel is újítottunk szinte minden burkolatot, új tetőt csináltattunk és a festés is új lett mindenhol. Ma már azonban újra rászorul egy kis munkára a ház a festést és egy-két ajtó-ablakkeret festést illetően.

Azt gondoltam, hogy legalább annyira egyszerű dolgunk lesz, mint annak idején volt, ez a gondolatmenet azonban hibásnak bizonyult, hiszen az a vállalkozó, aki annak idején csinálta a munkálatok nagy részét már kivonult a piacról, újabb szolgáltatók pedig közel fél éves várakozási időt irányoztak elő szinte minden feladatnál. Így pedig arra a döntésre jutottunk, hogy a festést megcsináljuk magunk, a keret festések pedig még várhatnak, hiszen azok tényleg csak a mi szemünket zavarják.

Kerestünk egy tökéletes segítséget, ahol nem csak szakmai, hanem javaslat és ötlet szinten sem maradtunk soha tanács nélkül, ez a barkács bolt pedig a Fabrikshop csapata volt, akikben iszonyatosan pozitívan csalódtunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kis csapatot, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki elégedett lesz aki őket választja.